Voor wie?

Feldenkrais is voor iedereen die beweegt, ongeacht leeftijd, ervaring of conditie. Kortom voor alle mensen die uit zijn op optimaal functioneren, die hun kwaliteit van bewegen en leven willen verhogen.

Tijdens een Feldenkraisles kunnen lichamelijke problemen verminderen, hoewel de Feldenkrais practitioner niet werkt aan de pijn of het probleem als zodanig. Pijnklachten ontstaan vaak vanuit gewoonten - de manier waarop we lopen, waarop we spanning dragen, de manier waarop we computers en andere dagelijks gereedschap gebruiken. De leerling kan tijdens een les ontdekken hoe hij iets doet, wanneer een beweging pijnlijk is en wanneer niet. Door het ervaren van deze mogelijkheden is hij in staat verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen gedrag, en pijnlijke patronen te veranderen. 

Om een indruk te krijgen waar en hoe Feldenkrais toegepast wordt, hebben we voor U een onderverdeling gemaakt in diverse groepen, doeleinden en situaties. Veel van de informatie is Engelstalig, maar de informatie in het Nederlands zal groeien en daarmee zal de verhouding gaan veranderen. Gelukkig kunnen velen ook artikelen in het Engels lezen. We zijn blij dat we als Feldenkrais practitioners toegang hebben tot een grote schat aan informatie en dat we dit kunnen delen met toestemming van het Feldenkraisgilde van Noord Amerika.