Lichamelijke klachten

Fysieke ongemakken of letsel ervaren we allemaal wel eens. Vaak herstel je hier vanzelf van, maar soms is hulp nodig om je te leren hier mee om te gaan.

Onderzoek heeft aangetoond dat de FELDENKRAIS® methode invloed heeft op pijn. Door de methode ontdek je nieuwe manieren van bewegen waardoor de balans en coördinatie verbeterd worden. Bewegen gaat gemakkelijker en er is minder belasting op gewrichten en zacht weefsel. Je leert veilig en in comfort te bewegen, zodat je weefsels (spieren) zich ontspannen en bewegingen in de gewrichten op een gemakkelijke manier verlopen. Bewust bewegen.

De FELDENKRAIS®-methode is ook effectief bij het voorkomen van blessures. Je vindt de "zwakke" punten in je bewegen en creëert andere gewoontes, waarbij je meer gemak ervaart in andere manieren van bewegen. Het kan anders.

Als je toch uit evenwicht raakt, activeren de langzame, zachte bewegingen van de FELDENKRAIS®-methode je hele systeem om het kwetsbare gebied te ondersteunen, zodat het de kans krijgt om te herstellen en tegelijkertijd de verstijving en pijn te beinvloeden die vaak gepaard gaat met een blessure.

 FELDENKRAIS® lessen zijn inzetbaar bij:

-Rugpijn, Heup-, knie- en enkelblessures

-Whiplash en hoofdletsel, migraine.

-Nek-/schouderpijn en -spanning

-Ischias

-Chronische pijn en fibromyalgie

-RSI

 FELDENKRAIS® lessen voor mensen met neurologische problemen.

Aangeboren neurologische problemen, of neurologische problemen die tijdens het leven zijn ontstaan worden gunstig beïnvloed door FELDENKRAIS®. Het  werkt specifiek met kleine veranderingen en het vermogen van de hersenen om nieuwe neurologische verbindingen te maken, zodat nieuwe bewegingsmogelijkheden worden ontdekt. Bovendien werkt het heel ontspannend waardoor het hele systeem tot rust komt.

-Cerebrale parese, letsel aan het ruggenmerg.

-Multiple sclerose, Parkinson

-Hersenschudding, traumatische hersenschade.

Wetenschappelijke studies:

Neural resting state

Mindful movement

Wirksamkeit der Methode