Groepslessen

Bewust worden door bewegen

Het doel van de Feldenkraismethode is de bewegingsmogelijkheden die we in potentie hebben te ontdekken en te integreren in ons dagelijks leven, zodat bewegen makkelijker, prettiger en soepeler wordt.

Tijdens de les neem je je lichaam waar en ervaar en voel je hoe je beweegt. Door verschillende mogelijkheden in beweging te onderzoeken, bied je jezelf keuzes aan en ervaar je welke bewegingen prettig zijn.

De practitioner leidt de groepsles en nodigt de deelnemers uit te bewegen. Het gaat om series bewegingen, alledaagse handelingen, rond een bepaald thema. Bijvoorbeeld: lopen, zitten, staan, draaien, buigen.
De practitioner omschrijft de bewegingen en leidt de aandacht van de deelnemers zodat zij zichzelf ervaren en waarnemen en voelen welk effect een beweging heeft.

De meeste groepslessen beginnen liggend op de rug, omdat de zwaartekracht dan anders inwerkt. Er is geen druk op de voeten. Daardoor is het zenuwstelsel bevrijd van gebruikelijke prikkels, die op hun beurt verbonden zijn met gebruikelijke bewegingspatronen. Liggend, ondersteunt door de vloer is er ruimte voor subtieler waarnemen. Alle lessen worden gegeven door gecertificeerde Feldenkrais® practitioners.

Wil je een Feldenkrais groepsles ervaren, beluister dan deze korte les.