Balans en zelfontwikkeling

Wanneer je goed in balans bent, ben je beter bestand tegen allerlei stressfactoren. Je zit lekker in je vel. Door het vergroten van je zelfkennis en het onderzoeken van je bewegingspatronen ben je in staat andere keuzes te maken. Je ontdekt nieuwe mogelijkheden om te bewegen en dit werkt door in je hele leven: mentaal verander je ook, je geest wordt rustiger door een ontspannen lichaam.

Tijdens de FELDENKRAIS® lessen realiseer je je dat je kunt veranderen door aandacht te geven aan alle aspecten van bewegen. Dat je richting kunt geven aan je bewegingen door te luisteren naar de signalen van je lichaam, je bewust te worden van je manier van ademen.  Hierdoor vermindert de hoeveelheid stress en spanning, zowel in lichaam als geest. Je gaat merken dat het beoefenen van deze methode je leven beïnvloedt op meer gebieden dan alleen het bewegen. Deze methode verandert je houding en levenshouding.

Wanneer je FELDENKRAIS® beoefent, begin je te experimenteren met bewegingen. De bewegingen worden rustig en gemakkelijk uitgevoerd. De afzonderlijke elementen hiervan zijn gevarieerd en gedifferentieerd.Zo beweeg je met aandacht voor je hele lichaam - bij FELDENKRAIS® spreken we van bewustzijn. Door dit “bewustzijn tijdens het bewegen” ontwikkelen FELDENKRAIS®-beoefenaars geleidelijk een ander bewustzijn in al hun acties: “bewustzijn door beweging ATM” ontstaat. Om deze reden heeft FELDENKRAIS® een positief effect op zowel de lichamelijke als op de geestelijke gezondheid.