Opleiding Feldenkrais

AIFTTV Amsterdam
Doet mee aan Persoonlijk Ontwikkelplan Feldenkrais: 
Ja

Achtergrond

In 2019 heb ik de driejarige training Feldenkrais onder leiding van Larry Goldfarb succesvol afgerond. Naast Feldenkrais practitioner werk ik 3 dagen in de week als ergotherapeut, in de eerste lijn, bij de mensen thuis. Als ergotherapeut ben ik aangesloten bij ParkinsonNet, ben ik SI therapeut (Sensorische Integratie) en doe ik werkplekonderzoeken.

Met mijn achtergrond als ergotherapeut ben ik gewend mensen op hun gemak te stellen, vertrouwen te creeeren, samen de vraag te verhelderen en op activiteitenniveau te denken. Mijn passie voor creatieviteit, tuinieren en sport onderschrijft mijn plezier in bezig zijn en doen. Bij Centrum Meer Dan Doen leer je nieuwe mogelijkheden in jouw bewegen ontdekken. Je leert bewust worden van wat en hoe je iets doet. 

"Als je weet wat je doet, kun je doen wat je wilt"  Moshé Feldenkrais.

Ik bied individuele lessen, groepslessen en workshops aan. Voor een actueel aanbod, zie mijn website of kijk op de agenda van de Feldenkrais vereniging.

 

 

 

Praktijkinfo

  • Centrum Meer Dan Doen

    Door het leven heen, door operaties, blessures of ervaringen met heel veel stress leer je (onbewust) gewoontes in bewegen. Na herstel van bijvoorbeeld een enkelblessure kan het zijn dat je bewegingsaanpassingen die tijdens de blessure noodzakelijk waren nu niet meer nodig zijn. Echter onbewust kan het zo zijn dat je de bewegingsaanpassingen nog steeds toepast terwijl je enkel al hersteld is. En deze onnodige aanpassingen in bewegen zijn gewoon geworden, ook voor je zenuwstelsel, en kunnen je zelfs tegenwerken in soepel bewegen. Via de Feldenkraismethode krijgt je zenuwstelsel, via de methodisch opgebouwde  bewegingen, weer nieuwe input tot andere mogelijkheden in bewegen.

    Het doen is meer dan alleen doen. Je leert nieuwe mogelijkheden in je huidige bewegen ontdekken en je vindt gemak binnen jouw sport, hobby of werk.