Opleiding Feldenkrais

Feldenkrais opleiding Anat Motion Systems - New York 1991, fysiotherapie 1982
Doet mee aan Persoonlijk Ontwikkelplan Feldenkrais: 
Nee

Achtergrond

Fysiotherapie algemeen, spec. werken met kinderen en met mensen met chronische pijn. Ik heb mijn Feldenkrais opleiding gedaan in New York/New Jersey en afgerond in 1991. Ik werkte toen in eigen praktijk met mensen met diverse klachten, wensen en leeftijden en daarbuiten met kinderen in scholen en aan huis in Long Island, NY (USA). Vanaf 1998 ben ik terug in Nederland en werk ik in eigen praktijk in Almere. Sinds 1999 ben ik verbonden aan de Amsterdam Int. Feldenkrais Teacher Training als coördinator en assistent trainer. Ondertussen ben ik uiteraard steeds verder blijven leren en ontwikkelen, bijvoorbeeld in cursussen met Larry Goldfarb (Mentortraining) en met Chava Shelhav (Child'Space training), maar ook door het lesgeven in Feldenkrais opleidingen - naast Amsterdam ook in Spanje, Zweden en China.

 

Praktijkinfo

 • Almere Feldenkrais & Fysio

  In mijn praktijk in Almere - Almere Feldenkrais & Fysiotherapie - werk ik individueel met kinderen en volwassenen. Ook geef ik wekelijkse groepslessen en frequente workshops Awareness Through Movement met verschillende thema's.

  Sinds 1999 ben ik actief in de Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training als coördinator/contactpersoon en assistent trainer.
  Sinds 2000 geef ik mentorgroepen en advanced trainings voor Feldenkrais practitioners. Daarnaast cursussen en workshops voor fysiotherapeuten, acteurs, musici,(kinder)yogadocenten, balans voor ouderen, op ergonomische basis in de werkplaats, etc.

  PROGRAMMA (Workshops op 10-12-22 en 8-1-2023 en 17-2-2023 (scroll verder).   De precieze start en data wekelijkse lessen volgen binnenkort)

  WEKELIJKSE GROEPSLESSEN - LIVE IN ALMERE & ONLINE

  *LIVE in Almere: Wekelijkse lessen op dinsdagavond 20.15 - 21.30 uur en woensdagochtend 10.00 - 11.15 uur    Starten weer in januari: binnenkort volgt informatie over start/data.

  * ONLINE: Wekelijkse lessen starten weer in januari 2023, binnenkort volgt informatie over start/data.
  Donderdagavond van 20.00 – 21.00 uur      

  Aanmelding: via almotion@xs4all.nl, vóór donderdagavond 19.00 uur per les (eenmalig is voldoende, als het voor de gehele serie is)

  Kosten:

  Betaling: op IBAN NL60 INGB 0008283516 t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysiotherapie

  Voor informatie over groepslessen, individuele lessen, de opleiding en meer:
  www.almotion.com of email: almotion@xs4all.nl of telefonisch: 036 5304010

   

  WORKSHOPS:  Elke workshop is een ontdekkingsreis. Aan de hand van rustig opgebouwde, níet-alledaagse bewegingen en ervaringen kom je erachter hoe je meer ‘gebruikersvriendelijk’ kan zijn voor jezelf. In de lessen werk je op aangename wijze, met respect voor je eigen mogelijkheden, grenzen en comfort. De lessen hebben als doel: meer gemak, flexibiliteit en energie in je dagelijkse bezigheden. En wie weet welke verrassingen je nog meer tegenkomt?

  Najaar 2022

  Zaterdag 10 december van 13.00 – 16.30 uur:    Gebruik de grond... voor lichter bewegen

  Levend in de zwaartekracht en gedragen door de aarde… Ons gebruik van de grond maakt een groot verschil voor hoe zwaar of hoe licht wij bewegen. Als baby maken we uitgebreid kennis met onze ondergrond en leren we hoe deze te gebruiken. Echter, voor velen raakt de grond verder en verder weg en wordt het bewegen er niet lichter op. In deze workshop speel je op relaxte wijze met je contact met de grond en ga je op zoek naar hernieuwde balans en veerkracht!

  Winter 2023

  Zondag 8 januari 2023 van 10.30 – 14.00 uur:     Bekken... Inzicht, gevoel en kracht

  We kennen ons lijf van top tot teen, maar bij eenieder zijn er hiaten in het zelfbeeld. Bijvoorbeeld de botstructuur en functie van het bekken: een substantieel bot met grillige vormen en grote betekenis. In deze workshop maak je nader kennis met je bekken en bekkenbodem. Je onderzoekt de relatie met je benen en je ruggegraat en ervaart de centrale en krachtige rol die het bekken speelt in ons bewegen.

  Vrijdag 17 februari 2023 van 10.00 – 13.30 uur:     Ontspannen Handen... Handig!

  Zijn jouw handen zacht, flexibel, gehard of gespannen? En belangrijker: kun je ze inzetten voor zowel krachttoeren als voor tedere handelingen? In deze workshop verken je met rustige bewegingen de relatie tussen je handen, je armen, schouders en meer. Je leert hoe je je handen steeds beter kunt laten werken in samenwerking met de rest van jezelf. Voor handiger gebruik van een instrument, computer, gereedschap, in het huishouden of om aan te raken en te strelen!

  Informatie en aanmelding: 036 530 4010 of via almotion@xs4all.nl of op www.almotion.com

  Kosten (incl.BTW, koffie en thee): € 40,- per workshop. 

  Betaling: NL60 INGB 0008283516 t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysio

  Locatie: Almere Feldenkrais & Fysio, Kweekgrasstraat 60, 1313 BT Almere

  Draag gemakkelijke kleding en neem een matje of handdoek me

   

  Binnenkort ook weer:

  ** ATM-workshop voor practitioners: “ATM ALLEEN VOOR JOU”
  Een dag om heerlijk zelf op de mat te liggen bewegen, luisteren en ontdekken; te werken met jezelf, als student voor je eigen welzijn en ontwikkeling. De gedachte is te stimuleren goed voor jezelf te blijven zorgen, hetgeen niet altijd vanzelfsprekend is.

   

  **************

   

  Informatie over de Training in Amsterdam:
  www.mindinmotion-online.com of via mij (zie onder)

  Voor info algemeen, over individuele lessen, groepslessen, supervisie of over de opleiding:
  www.almotion.com of email: almotion@xs4all.nl of telefonisch: 036 5304010