Opleiding Feldenkrais

Feldenkrais opleiding Anat Motion Systems - New York 1991, fysiotherapie 1982
Doet mee aan Persoonlijk Ontwikkelplan Feldenkrais: 
Nee

Achtergrond

Fysiotherapie algemeen, met kinderen en met mensen met chronische pijn. Mijn opleiding Feldenkrais in New York afgerond in 1991 en daarna gewerkt met alle leeftijden in eigen praktijk, daarnaast met kinderen in scholen en aan huis. Vanaf 1998 in Nederland gewerkt in eigen praktijk in Almere en verbonden aan de Amsterdam Int. Feldenkrais Teacher Training als coördinator en assistent trainer.

Praktijkinfo

 • Almere Feldenkrais & Fysio

  In mijn praktijk in Almere werk ik individueel met kinderen en volwassenen. Ook geef ik wekelijkse groepslessen en frequente workshops Awareness Through Movement met verschillende thema's.

  Sinds 1999 ben ik actief in de Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training als coördinator/contactpersoon en assistent trainer.
  Sinds 2000 geef ik mentorgroepen en advanced trainings voor Feldenkrais practitioners.

  Daarnaast cursussen en workshops voor fysiotherapeuten, acteurs, musici,(kinder)yogadocenten, balans voor ouderen, op ergonomische basis in de werkplaats, etc.

  Op de Agenda tot en met September 2019 staan wekelijkse lessen, workshops en advanced training:

  * Wekelijkse lessen met het thema
  "Ruggegraat: Kolom & Keten"
  8 januari t/m 16 april:
  Dinsdagochtend van 10.45 - 12.00 uur
  Dinsdagavond van 20.30 – 21.45 uur

  Workshops Voorjaar 2019:  6 april, 18 mei en op 21 juni 2019

  Elke workshop is een ontdekkingsreis. Aan de hand van rustig opgebouwde, níet-alledaagse bewegingen en ervaringen kom je erachter hoe je meer ‘gebruikersvriendelijk’ kan zijn voor jezelf. In de lessen werk je op aangename wijze, met respect voor je eigen mogelijkheden, grenzen en comfort. De lessen hebben als doel: meer gemak, flexibiliteit en energie in je dagelijkse bezigheden. En wie weet welke verrassingen je nog meer tegenkomt?

  Zaterdag 6 april  9.30 – 13.00 uur           SPRING!

  De Lente komt er aan, binnenkort huppelen de lammetjes weer in de wei. Hoe dartel begroet jij het voorjaar? Met de jaren neigt men te vertragen, al dan niet met reden, en wordt minder fit. In deze workshop ga je op relaxte wijze op zoek naar jouw veerkracht en bewegingszin!

  Zaterdag 18 mei  9.30 – 13.00 uur    Bekkenwerk 

  We kennen ons lijf van top tot teen, maar bij ieder zijn er hiaten in het zelfbeeld. Weinigen kennen de botstructuur en functie van hun bekken: een zeer substantieel bot met grillige vormen en grote betekenis. In deze workshop maak je nader kennis met je bekken, tot op de bodem, en ervaar je de centrale en krachtige rol die het speelt in ons bewegen.

  Vrijdag 21 juni 9.30 – 13.00 uur   Rollen op de Grond

  Een rollende bal, een rollende ton, rollende kinderen... ze rollen vanzelf. Denk jij met plezier hieraan terug of heb je altijd al de wens om met gemak te rollen? In deze workshop verken je met rustige bewegingen je flexibiliteit, je rolbaarheid en je steeds betere verhouding met de grond.

  Kosten : € 40,- per workshop (incl. BTW en koffie/thee)

  Betaling: op IBAN NL60 INGB 0008283516 t.n.v. Almere Feldenkrais & Fysiotherapie

  Locatie: Almere Feldenkrais & Fysiotherapie,  Kweekgrasstraat 60,  1313 BT Almere

  Voor informatie en aanmelding:  036 530 4010  of  almotion@xs4all.nl  of  www.almotion.com

  Draag gemakkelijke kleding en neem een matje of handdoek mee

  Voor meer info over groepslessen en individuele lessen:
  www.almotion.com of email: almotion@xs4all.nl of telefonisch: 036 5304010

  ** Advanced training voor Practitioners (en 3e & 4e jaars trainees)

               3-Luik:   Spelen met Actie – leren en gebruiken    Op 14 april, 22 juni en 14 september 2019

  In deze 3-luik voor practitioners onderzoeken we hoe we ons werk steeds beter en concreter kunnen afstemmen ofwel op de vraag (impliciet of expliciet) waarmee mensen bij ons komen ofwel in de uitnodiging waarmee we leerlingen willen bereiken. Dit betekent dat we enerzijds de vraag goed willen begrijpen en in context willen plaatsen en anderzijds in onze les iets mee willen geven dat verschil maakt.

  Deel 1 op 14 april van 10.00 – 16.30 uur:
  In het 1e deel van de 3-luik bekijken we, aan de hand van een bepaalde actie uit het dagelijks leven, hoe we bovengenoemd proces kunnen doorlopen en specifieker kunnen leren over de vraag en behoeften van de student. Observatie, bespreking, praktische oefeningen en, natuurlijk, ATM leiden ons tot meer helderheid en nieuw repertoire hierin.  Samenvattend: Voorbereiding en afstemming ATM Kijken, luisteren, voelen en hallucineren

  Deel 2 op 22 juni van 10.00 – 16.30 uur:

  We stellen een ATM serie samen gebaseerd op onze eerdere bevindingen, ook dit doen we aan de hand van ATM, praktische oefeningen en uitwisselen van ervaringen.  Samenvattend: Toepassing voor groep Spelen met actie: variaties, mogelijkheden, leren en gebruiken ATM serie samenstellen

  Deel 3 op 14 september van 10.00 – 16.30 uur:

  We gaan aan de slag met FI gebaseerd op dezelfde actie. Ook hier beginnen we met een ATM, verder zullen we deze dag voornamelijk met FI-praktijk bezig zijn.  Samenvattend: Toepassing voor FI ATM Spelen met actie in FI Connectie en relevantie, leren en gebruiken

  Je kunt aan alle 3 de delen meedoen of alleen losse delen van de 3-luik selecteren.
  Breng lunch mee –  Voor koffie, thee, fruit wordt gezorgd.
  Locatie: Almere Feldenkrais & Fysio, Kweekgrasstraat 60, 1313 BT Almere
  Kosten: 210 Euro voor de gehele 3-luik.  75 Euro per los deel van de 3-luik.                                                              Na ontvangst van betaling wordt je plaats gereserveerd. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.

  ** ATM-workshop voor practitioners: “ATM ALLEEN VOOR JOU”
  Deze workshop valt dit voorjaar samen met deel 2 van de Advanced training (3-Luik, zie boven).

  Een dag om heerlijk zelf op de mat te liggen bewegen, luisteren en ontdekken; te werken met jezelf, als student voor je eigen welzijn en ontwikkeling. De gedachte is te stimuleren goed voor jezelf te blijven zorgen, hetgeen niet altijd vanzelfsprekend is.

  **************

  Wat betreft de Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training V:
  Segment 11:  3 – 7 & 10 – 14 May 2019 (met Katryn Smithback)
  Segment 12: 16 – 20 Aug & 23 - 27 Aug & 30 Aug – 03 Sept 2019 (met Larry Goldfarb)

  Informatie over de Training in Amsterdam:
  www.mindinmotion-online.com of e-mail naar office@mindinmotion-online.com

  Voor info algemeen, over individuele lessen, groepslessen, supervisie of over de opleiding:
  www.almotion.com of email: almotion@xs4all.nl of telefonisch: 036 5304010