Opleidingen

In Nederland en daarbuiten worden verscheidene geaccrediteerde opleidingen tot gecertificeerd Feldenkrais® practitioner aangeboden. Deze duren gemiddeld drie à vier jaar (parttime: 40 dagen per jaar).      

Amsterdam 6 International Feldenkrais Teacher Training (start augustus 2023)

De volgende Amsterdam International Feldenkrais Teacher Training (AMS 6) gaat van start gaan in augustus 2023. Deze opleiding wordt georganiseerd in samenwerking met Mind in Motion, met Larry Goldfarb als Educational Director en Caro van Iersel als trainer en continuïteits-assistent.

De opleiding van Mind in Motion combineert ervaringsgericht en cognitief leren, werken in kleine groepen en zelfstandig leren. Er is aandacht voor zowel persoonlijke groei als professionele ontwikkeling. De opleiding maakt gebruik van innovatief onderwijs, inspelend op de behoeften van de deelnemers, en biedt online ondersteuning.

Voor meer informatie over de opleiding in Amsterdam kunt U contact opnemen met Louise Marius (via e-mail: feld.training.ams@gmail.com of tel: 0641282001), met Caro van Iersel (tel: 036 5304010), of U kunt kijken op https://mindinmotion-online.com/ams-6/ 
Als je op de hoogte gehouden wil worden van deze training, kan je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief.

Introductie bijeenkomsten
In aanloop naar de training organiseren we een aantal online en real-life bijeenkomsten, om kennis te maken met de methode en de trainers. Deze bijeenkomsten worden gegeven door Larry Goldfarb en/of Caro van Iersel. In deze meetings zal je de Feldenkrais methode zelf ervaren, en heb je de kans om vragen te stellen aan de trainers. Een mooie manier om uit te zoeken of deze opleiding voor jou is, en ook om in contact te komen met je toekomstige medestudenten, en om jezelf voor te bereiden op de opleiding. Zodra de data van de volgende online bijeenkomsten bekend zijn, laten we dat hier weten. 

Overige trainingen buiten Nederland

In Brussel start Brussel 3 in januari 2023  o.l.v. Alan Questel feldenkrais-education.com

In Frankrijk is in augustus 2022 een training onder leiding van Alan Questel gestart zie https://feldenkrais-education.com/en/feldenkrais-training-france

In Duitsland worden vele trainingen gegeven. Zie voor een overzicht hiervan op: www.feldenkrais.de

Voor een overzicht overige opleidingen in Europa, zie www.eurotab.org.

In Brussel is in 2021 een nieuwe training gestart. Voor meer informatie zie: Feldenkrais-education.com

In Canada is ook  een training gaande. Voor meer informatie zie:kelownafeldenkraistraining.ca