"Je kunt ervaren hoe licht en gemakkelijk bewegen kan zijn"

Leer uw aandacht richten op uw manier van bewegen

Hoe doe jíj de dingen die je doet, daar ligt je aandacht in een Feldenkrais (groeps)les. En dat geldt voor iedere deelnemer: uniek in wie ze zijn en wat ze doen. Er is geen ‘competitie’. Doordat veel lessen liggend gedaan worden, raak je niet afgeleid door wat je medecursisten doen. Je kunt je bewuster worden van je eigen drive. Ook van gedachten over jezelf: hoe de voortdurende ‘conversatie’ in je hoofd je aandacht vraagt en daarmee de kwaliteit van je bewegingen beïnvloedt.

De zeer concrete vragen die de practitioner tijdens de lessen stelt, maken dat je makkelijker uit je hoofd en in je lichaam komt. Vooral de focus op het skelet, op het voelen van je botten op de vloer, op de relatie tussen al die onderdelen van je lichaam, helpen om jezelf heel concreet waar te nemen. Daardoor krijgen gedachten en emoties minder de gelegenheid om als stoorzender te fungeren.

Dankzij de zogenaamde scans aan het begin, tijdens en aan het einde van de les, ervaar je steeds bewuster de fysieke veranderingen bij jezelf. Je kunt ervaren hoe licht en gemakkelijk bewegen kan zijn. Met als prettige bijkomstigheid een heerlijk leeg hoofd aan het eind van de les.