Balans

We leven in een tijd waar we constant geprikkeld worden en waarin het moeilijk is balans te vinden tussen actie en momenten van rust. We staan vooral in de “doe-stand” . Dit maakt ons onrustig, we ervaren ongemak en verlangen er naar meer in overeenstemming te leven met wie we werkelijk zijn.

Een krachtig middel om meer rust en plezier te ervaren en balans te vinden, is de Feldenkrais methode.

Door de aandacht te brengen naar ons lichaam en te verkennen hoe we bewegen en ademen, geven we onszelf ruimte om te veranderen.

In de groepsles lig of zit je op een mat en maakt in een rustig tempo kleine bewegingen. Daarbij voel je hoe je ligt, onderzoek je hoe je beweegt en door de beweging te variëren geef je jezelf de gelegenheid om nieuwe mogelijkheden te integreren. Bij een individuele les beweegt de practitioner jou, en kun je alle aandacht hebben bij wat er door die subtiele bewegingen in jou zelf gebeurt.

We zijn allemaal uniek, en vanuit dat gegeven zijn de lessen opgebouwd. Zélf ontdekken, zélf ervaren maakt dat je je bewust wordt van je gewoontes en juist daarmee creëer je ruimte voor verandering en kun je plezier ervaren en nieuwe energie laten stromen.

Meer gemak van bewegen leidt  tot een positieve verandering in denken, waarnemen en voelen. En andersom.  Feldenkrais is bewust worden door bewegen.


playful

Improve Strength, Flexibility, Coordination, Balance Through Playful Movement | Feldenkrais Style

 

 

 

"het valt echt niet mee om erin te werken.

Werkelijk waar"

Romina