Workshop Voeten, stap voor stap

Voeten, stap voor stap

Woensdag 6 november 2019 van 9.30 – 12.00 uur in Zeddam

Door Inge Neijenhuis

Onze voeten zijn ons steunpunt en ons contact met de aarde bij het staan, lopen en vele andere activiteiten. Deze workshop met nieuwe ervaringen voor, van, en via je voeten leidt tot een veranderde sensatie van je gehele lijf . . . een aardverschuiving! Elke voet is uniek!

 

Allemaal hebben we dezelfde botjes en spieren, en toch zien we er anders uit en bewegen we ons anders. Dat komt omdat alle botjes verschillend te coördineren zijn. Het één logischer dan het ander. Deze bewegingspatronen maken dat we mensen herkennen aan bijvoorbeeld hun manier van lopen. Wij mensen zijn gewend om spieren aan te spannen en vooral veel doen. Goed je best doen, actie, bezig zijn… maar dit vraagt iets heel anders van je. Sta stil, blijf erbij, neem waar wat er gebeurt, zonder het te verstoren. Er gaat een wereld voor je open.

Wat levert deze workshop je op…
Je leert de relatie ervaren die de voetstand heeft op knieën, heupen en rug, leert de innerlijke kracht vanuit je botten te benutten en stabiliteit/evenwicht te verbeteren, je stappen worden anders. Steviger én lichter. Gerichter én vrijer. Je komt meer in balans, geaard en dichterbij jezelf.
 

Tevens is deze workshop een kennismaking met de training Voet-heup-rug waarin je meer uitleg krijgt en dieper gaat ervaren hoe, wat, waarom voet-heup-rug elkaar beïnvloeden en een directe beweging-relatie hebben. Deze training omvat 6 weken van intensieve verandering, training en begeleiding en is speciaal voor mensen die klachten hebben in gebied van voet-heup-rug. Denk hierbij aan slijtage, nieuwe heup of knie, operaties die het beweegpatroon hebben beïnvloed, mensen met voetproblemen, enkelblessures...


Reactie na deze training...
"het is voor mij een wereldveranderende training geweest. Ik sta voor het eerst (operatie) sinds jaaaren weer stabiel op mijn voeten en durf zonder angst te lopen"

Meer informatie over workshop voeten.